Макрон підтвердив поставки Україні додаткових САУ Caesar

Головна > Міжнародне > Макрон підтвердив поставки Україні додат...
Author

Марія Куренко

07.10.2022, 14:20
Shares

0

Views

996

Макрон підтвердив поставки Україні додаткових САУ Caesar

Еммануель Макрон у Празі 7 жовтня 2022 року

LUDOVIC MARIN / AFP

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив, що його країна працює над додатковими поставками Україні самохідних артилерійських установок Caesar.

Про це пише BFMTV, інформує Інфкурс.

Макрон наголосив, що Франція далі буде підтримувати Україну.

"Ми працюємо над кількома запитами з кількома державами-членами Євросоюзу, зокрема над запитом про нові Caesar", — сказав він під час прес-конференції після першого засідання Європейської політичної спільноти в Празі.

Наразі Франція розглядає можливість відправити в Україну ще від 6 до 12 таких САУ. Ведутья перемовини з Данією, оскільки саме вона замовила виробництво цих артилерійських установок. Французи хочуть передати виготовлені САУ Україні, а для Данії зробити нові трохи пізніше.

Макрон нагадав, що від початку війни Франція надала Україні 18 САУ Caesar, протитанкові та зенітні ракети, передові броньовані машини (VAB), паливо, індивідуальне спорядження та близько пʼятнадцяти 155-мм буксированих гармат. Також зараз французи розглядають можливість передачі Україні 20 бронеавтомобілів Bastion.

Нагадаємо: Caesar — самохідні артилерійські установки на колісному шасі, що робить їх мобільними та маневреними. Установка оснащена автоматизованою системою самопривʼязки та самонаведення на ціль. Має досить високу скорострільність — 5 пострілів на хвилину, і високу точність стрільби. Може використовувати кілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Міністри оборони ЄС обговорять можливість скасування заборони на застосування Україною західної зброї по території РФ - Боррель

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що кожна країна ухвалює рішення з цього приводу на національному рівні.

28.05.2024 - 13:45

Arrow

Вас це може зацікавити