Розгляд скарг на запобіжний захід Порошенку апеляційний суд переніс на 11 лютого

Головна > Банки > Розгляд скарг на запобіжний захід Пороше...
Author

Олександр Талов

28.01.2022, 11:47
Shares

0

Views

1 222

Розгляд скарг на запобіжний захід Порошенку апеляційний суд переніс на 11 лютого

unn.com.ua

Київський апеляційний суд переніс розгляд скарг на обраний пʼятому президенту, нардепу "Європейської солідарності" Петру Порошенку запобіжний захід в справі про державну зраду запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання.

У суді суддя-доповідач Ященко сказав, що матеріали "вугільної справи" до апеляційного суду не надійшли з суду першої інстанції – Печерського райсуду.

Розгляд справи перенесено на 11 годину 11-го лютого 2022 року.

"До Апеляційного суду надійшли скраги прокурорів та сторони захисту щодо рішення Печерського районного суду відносно пʼятого президента України. У понеділок, 24 січня, були здійснені всі дії відповідно до КПК, тобто було призначено розгляд апеляційних скарг з наступними доповненнями. Були відповідним чином повідомлені учасники, направлено запит до Печерського райсуду про надіслання матеріалів кримінального провадження. Станом на зараз матеріали кримінального провадження з Печерського районного суду не надійшли", – заявив суддя-доповідач.

Нагадаємо: 19 січня Печерський суд обрав Порошенку наймʼякший запобіжний захід – особисте зобовʼязання. Водночас політик мусить здати закордонний паспорт, прибувати за першої вимоги до суду та слідчих і не може їхати за межі Києва та Київської області без попередження.

Сторона захисту говорила, що буде оскаржувати це, адже вимога здати паспорт перешкоджає закордонним робочим поїздкам народного депутата. Адвокати на суді наполягали, що суд не має призначати будь-який запобіжний захід.

Обвинувачення, яке на суді просило утримання під вартою із альтернативою в 1 млрд гривень, також подало оскарження.

6 січня Печерський районний суд підтримав клопотання прокурора та наклав арешт на майно Порошенка.

Апеляції на рішення суду про арешт майна п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка буде розглянуто 3 лютого.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Міністри оборони ЄС обговорять можливість скасування заборони на застосування Україною західної зброї по території РФ - Боррель

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що кожна країна ухвалює рішення з цього приводу на національному рівні.

28.05.2024 - 13:45

Arrow

Вас це може зацікавити