Слуги народу після схвалення дій режиму Лукашенка виключили з фракції нардепа Шевченка

Головна > Міжнародне > Слуги народу після схвалення дій режиму...
Author

Ольга Фединчік

24.05.2021, 11:04
Shares

2

Views

510

 Слуги народу після схвалення дій режиму Лукашенка виключили з фракції нардепа Шевченка

 Євгеній Шевченко/ facebook.com

Народного депутат Євгенія Шевченка виключили з фракції "Слуга народу" після того, як він підтримав дії режиму Олександра Лукашенка по затриманню ексредактора опозиціоного Telegram-каналу Романа Протасевича.

Про це повідомила пресслужба "Слуги народ".

"Народний депутат України Євгеній Шевченко був виключений з фракції "Слуга Народу". Відповідне рішення ухвалено більшістю голосів. Зібрані всі необхідні підписи", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що документи будуть передані керівництву Верховної Ради для оголошення в залі

Шевченко у своєму дописі на сторінці в Facebook, висловив слова підтримки білоруському режиму після того, як владою Білорусі була ініціювана екстрена посадка літака Афіни-Вільнюс під приводом "мінування" та затримано ексредактора Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, який був на борту літака.

Спершу він оприлюднив спільне з Лукашенком фото і підписом "Бацька вам не Янукович!", а потім написав допис про те, що "Мы с Бацькой за народ, за социальную справедливость, за настоящую независимость без внешнего управления". Україна в той час офіційно засудила затримання Протасевича і назвала це наступом на свободу слова.

Своє виключення Шевченко прокоментував у Facebook: "Нарешті мене виключили з фракції "Слуга народу"! Ми підемо своїм шляхом".

Нагадаємо: Шевченко їздив 20 квітня в Мінськ на зустріч з Лукашенком, де сказав йому, що "більше третини українців хотіли б бачити його своїм президентом". У "Слузі народу" заявили, що поїздка - власна ініціатива Шевченка, однак попередили, що вимагатимуть від нього пояснень.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Міністри оборони ЄС обговорять можливість скасування заборони на застосування Україною західної зброї по території РФ - Боррель

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що кожна країна ухвалює рішення з цього приводу на національному рівні.

28.05.2024 - 13:45

Arrow

Вас це може зацікавити