Україна третю добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи- "Укренерго" 

Головна > Енергетика > Україна третю добу поспіль залучає аварі...
Author

Марія Куренко

24.04.2024, 13:12
Shares

2

Views

92

В Україні увечері прогнозують дефіцит електроенергії
ukrinform.ua

Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів., через що протягом всієї доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії.

Про це повідомили в пресслужбі НЕК "Укренерго".

"Сьогодні, 24 квітня,Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений третій день поспіль залучати аварійну допомогу протягом майже всієї доби з енергосистем європейських країн", - зазначили у "Укренерго".

У компанії також повідомили, що унаслідок технологічні причини, бойові дії та негоду цієї доби фіксували знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Хмельницькій та Харківській областях.

На Одещині внаслідок ранкової атаки пошкоджено частину обладнання місцевого обленерго. Знеструмлено частину споживачів в одному з районів Одеси. Тривають ремонтні роботи, енергетики роблять все можливе, щоб повернути світло до кінця дня.

Крім того, через негоду знеструмлено на ранок 23 населені пункти в Хмельницькій області.

Ще 400 населених пунктів знеструмлені з різних інших причин.

Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій,Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській областях.

Нагадаємо: Через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС.

Починаючи із 15 квітня НЕК "Укренерго" щодня залучає аварійну допомогу для покриття дефіциту потужності в енергосистемі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити